The Musical Box: Monday morning boogie and blues

onsdag 4 oktober 2017

Monday morning boogie and blues

FENTON ROBINSON – MONDAY MORNING BOOGIE & BLUES – 1972

Denna lite udda blusskiva hittade vägen till min samling. Skivan har fått var kvar för sitt lite jazziga uttryck och för Fentons mjuka behagliga röst. Monday Morning Boogie & Blues är hans debutskiva och de flesta låtarna är ganska vanliga bluescovers.
Men han har ett skönt och lite lätt avslappnat uttryck som gör att låtar som Little Red Rooster, Smokestack Lightning och Stormy Monday blir en lite annorlunda upplevelse. Bara några få av låtarna är hans egna, men skvallrar om en storhet som skulle komma senare.

Fenton Robinson hör väl inte till de stora blueshjältarna, men kom i alla fall från Chicago, vilket i de sammanhangen är en merit som väger tungt.

Under 60-talet gjorde han mängder med klubbspelning tillsammans med storheter som Otis Rush, Sonny Boy Williams och Junior Wells.

Men det var först under mitten av 70-talet och det tidiga 80-talet hans egen stjärna skulle lysa som allra mest och han gav då ut en rad album som nu för tiden har gott rykte bland blueskännarna, där Somebody Lone Me A Dime från 1974 sägs vara hans främsta.
Monday Morning Boogie & Blues är dock den enda av hans plattor som finns i min samling, än så länge. Jag håller ögonen öppna efter fler.

Nr: 241/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar