The Musical Box: Tjo, tjo för the monkejs

fredag 6 oktober 2017

Tjo, tjo för the monkejs

MONKEES – THEME FROM THE MONKEES – 1967

Den här låten kunde varenda unge i mitten och slutet av 60-talet. Det är en av de första tv-serier, tillsammans med Bröderna Cartwright, jag verkligen kommer ihåg. Det var så klart svartvit tv, skruvade sketcher, fyra galningar i clownkostymer och alltid bra poplåtar.
”Tjo, tjo för the monkejs” skrålade och skrek man framför tv:n. Inte för att jag begrep så där väldigt mycket av vad de sa, jag hann aldrig läsa textremsorna färdigt innan det kom en ny. The Monkees gick nämligen på svensk tv samma år jag började i lågstadiet, 1967.

Året innan hade den börjat sändas i USA och blev snabbt en enorm framgång. The Monkees beskylldes för att inte vara ett ”riktigt” band utan skådespelare. Men de var musiker, dock särskilt utvalda för tv-serien. Att Beatles fanns med i bakgrunden som inspiration var också helt klart, The Monkees är en analogi på The Beatles, ett felstavat djurnamn.

Theme From The Monkees är den första låt jag kommer ihåg med bandet. Men i mitten av 60-talet fick gruppen en rad singelhits, Last Train To Clarksville, I´m A believer och inte minst Daydream Believer.

Nr: 74/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar