The Musical Box: Fleetwood Macs reunionskiva

måndag 22 januari 2018

Fleetwood Macs reunionskiva

FLEETWOOD MAC – SAY YOU WILL – 2002

Lindsey Buckingham tillbaka i Fleetwood Mac efter 16 år. Stevie Nicks för första gången i bandet sedan 1990. Det här är albumet som skulle bli en reunionskiva för Fleetwood Mac, men i stället blev återkomsten för paret Buckingham och Nicks.
Uppladdade efter en reunionturné 1997 kände Fleetwood Mac, det vill säga Mick Fleetwood och John McVie att en ny storhetstid kunde vara på gång. Om det var pengar, berömmelse, prestige eller publicitet som gjorde att Lindey Buckingham och Stevie Nicks ville tillbaka får man låta vara osagt.

Men de kom tillbaka, gjorde som alltid sin grej, fick ut ett album, medan McVie och Fleetwood själva fick stå åt sidan. De som aldrig gillat Buckingham-Nicks tröstade sig med att det egentligen inte var någon riktig reunionsskiva eftersom Christine Perfect (McVie) inte var med. Ungefär så gick det till. Därför står albumet inte särskilt högt i kurs hos bandets ursprungliga fans.
Jag anmäler dock annan åsikt, trots att varken Buckingham eller Nicks hör till mina husgudar. Jag är dock den förste att erkänna Lindey Buckinghams storhet som gitarrist. Jag har redan för länge sedan erkänt storheten i Lindsey Buckinghams soloalbum som Go Insane, Law And Order och inte minst Out Of Order.

Say You Will är en fortsättning på de skivorna. Albumet har också ganska stora likheter med Fleetwood Macs album Tusk från 1978, som visserligen var alldeles för mycket för att funka på den tiden, men går bättre att lyssna på idag. Det var dessutom ett album signerat Buckingham-Nicks, så det är inte förvånande.

Lyssnar man som gammal Fleetwood Mac-fan utan förutfattade meningar på Say You Will går det att ha stor behållning av skivan. För dem som uppskattar Buckingham-Nicks mer än Mick Fleetwood är det ett givet album i samlingen.

Nr: 7/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar