The Musical Box: Bortglömd av Fleetwood Mac

måndag 26 februari 2018

Bortglömd av Fleetwood Mac

BOB WELCH – FRENCH KISS - 1977

När Fleetwood Mac blev invalda i rocken Hall of Fame 1998 fanns inte Bob Welch med vid ceremonin. Mick Fleetwood bjöd aldrig in honom till festen. Oförlåtligt anser många Fleetwood Mac-fans, men bandet hade säkert sina anledningar.
Bob Welch var mellan 1971 och 1974 medlem i Fleetwood Mac. Hans tid i bandet blev kort, men utan tvekan var det han som höll gruppen flytande under några turbulenta år. När Lindsey Buckingham och Stevie Nicks dök upp och förändrade Fleetwood Macs sound i grunden fick Bob Welch kicken.

Han försökte sig efter sparkningen på en solokarriär. Det gick inte särskilt bra, mest beroende på att Welch ägnade sig mer åt sin stora hobby, heroin, i stället för att försöka skriva bra låtar...

Första soloplattan French Kiss, kommer dock undan med godkänt resultat. Visserligen flörtar han vilt med både disco, soul och amerikansk hitlistepop. Men två låtar tog sig i alla fall upp på amerikanska topplistorna, Ebony Eyes och Sentimental Lady.

Nu för tiden är det mest intressanta med skivan kanske att låten Sentimental Lady tidigare spelats in av Fleetwood Mac, på Bare Trees från 1972.

Bara av den anledningen att French Kiss hörde till en av de allra första LP-skivor jag köpte för egna pengar är det dock ett album jag tycker ganska bra om oavsett. När jag nu hör den efter att den fått stå orörd i kanske 25 år (en period fick den till och med lämna samlingen...men togs senare tillbaka, därav den höga numreringen) visar det sig att jag fortfarande kommer ihåg nästan alla texterna.

Nr: 1376/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar