The Musical Box: Midnight Oil unplugged

måndag 30 april 2018

Midnight Oil unplugged

MIDNIGHT OIL – THE REAL THING – 2000

The Real Thing är Midnight Oils bidrag till alla de unpluggedskivor som dök upp i mitten av 90-talet. Men de gör naturligtvis något helt annat än väntat av det. The Real Thing är bara delvis ett livealbum.
Det var väl ingen som ens tänkte tanken att Midnight Oil skulle göra som alla andra, släppa en CD med den unpluggedkonsert de gjorde för MTV 1993. Ett sånt album hade idag bara fått ett marginellt intresse från folk utanför den närmaste samlarkretsen.

Midnight Oil gjorde i stället ett album med fyra nya låtar, hämtade andra från livekonserten i New York, men blandade också upp med låtar inspelade live från The Metro Theatre i Sidney hösten 1994. de lyckades göra något helt unikt, de inspelningarna tillsammans blir det nästan explosivt.
En stor del i det har de nya låtar bandet spelade in, som alla går i samma stenhårt komprimerade spår som låtarna på Redneck Wonderland, vilket ger skivan ett kyligt skimmer men samtidigt oerhört närvarande. Inledningen med The Real Thing och Say Your Prayer är fantastisk.

De akustiska låtarna, som alla inte är så avskalade som de kanske borde, blir en läcker kontrast till inledningen. Midnight Oil hämtar dessutom främst låtar från albumen 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4,3 , 2, 1, Earth And Sun And Moon, vilket gör att det finns mycket att upptäcka.

Bara två av låtarna är hämtade från bandets europakända album Diesel & Dust och Blue Sky Mining; The Dead Heart och Blue Sky Mine.

The Real Thing kan vara svår att få tag på nu för tiden. Men albumet har nyligen släppts på vinyl för första gången.

Nr: 160/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar